+385 99 508 58 79


1 EUR = 7,53450 HRK   |   info@kreagume.com
 
KreaGume - Najveći izbor guma
0

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

OPĆI UVJETI I ODREDBE POSLOVANJA I KORIŠTENJA
Informacije o trgovačkom društvu
Osnovni podaci:
Puni naziv: Kreatvornica j.d.o.o. za usluge
Skraćeni naziv: Kreatvornica j.d.o.o.
Tvrtka upisana u trgovački registar:
Adresa sjedišta: Špičkovina 183 A, Zabok
OIB: 06706216258
Temeljni kapital: 10,00 kn, uplaćen u cjelosti
Direktori i članovi uprave: 
Siniša Kotarski

Poslovna banka: 
IBAN račun: 
Zagrebačka banka: HR0223600001102624166
PBZ banka: HR5023400091111018802

Prodajno mjesto: Internet trgovina kreagume.com

Informacije o uvjetima
Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja ovih internetskih stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na ovoj internetskoj stranici („Uvjeti i odredbe“).
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.
Prije početka procesa sastavljanja internetske narudžbe, tj. kupovine, potrebno je pažljivo pročitati ove Uvjete i odredbe te se s njima upoznati.
Kupac je dužan provjeriti uvjete u odgovarajućim poglavljima prije svake narudžbe jer se promjene mogu dogoditi između posjeta internetskoj trgovini.
Ovi Uvjeti i odredbe propisuju uvjete i pravila koji se odnose na korištenje internetskih stranica od strane kupaca.
Korištenjem ovih internetskih stranica smatra se da su korisnici upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima. Bilo kakva izmjena ili ukidanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama, osim ako ne bude drugačije određeno.
Jezik komunikacije na internet stranicama www.kreagume.com je hrvatski književni jezik što ne isključuje istodobnu uporabu drugih jezika.

Definicije
Korisnik = Posjetitelj internetske stranice koji pretražuje internetsku trgovinu ali ne obavlja kupnju
Kupac = kupac proizvoda je korisnik internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac narudžbe i pošalje ga klikom na botun POŠALJI NARUDŽBU
KREAGUME = tvrtka Kreatvornica j.d.o.o.
Distributer = znači svaka fizička ili pravna osoba u lancu opskrbe, osim dobavljača ili uvoznika, koja stavlja proizvod na raspolaganje na tržištu = Kreatvornica j.d.o.o.
Dobavljač = znači proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u Zajednici ili uvoznika
Narudžba = obrazac koji popunjava kupac, slijedeći potrebne korake u vodiću za kupnju.
Ugovor = dvostrani ugovorni odnos između Kupca i tvrtke Kreatvornica j.d.o.o.., u skladu s ovim Uvjetima i odredbama koje Kupac izričito prihvaća. Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom Ugovora.
1. PRAVNE ODREDBE
1.1 Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Kreatvornica j.d.o.o., Špičkovina 183a Zabok 49210, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke - Internet trgovina.
1.2 Kreatvornica j.d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
1.3 Kreatvornica j.d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.
1.4 Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
1.5 Kreatvornica j.d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika Kreatvornica j.d.o.o.
Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama.
Kreatvornica j.d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
1.6 Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email kontakt@kreagume.com
1.7 Informacije o označavanju guma prema UREDBI (EZ) br. 1222/2009 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA na našim stranicama dobivene su izravno od strane dobavljača* (*proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u Zajednici) guma koje se odnose na te proizvode guma. Kreatvornica j.d.o.o. kao distributer poduzima maksimalne napore kako bi se osiguralo da su informacije o oznakama točne, ali ne preuzima odgovornost za netočne informacije dobivene od strane dobavljača. Dobavljači stavljaju tehničku dokumentaciju na raspolaganje nadležnim tijelima država članica na zahtjev.
Ukoliko se dogodi da Vam pošaljemo gume koje imaju drugačije oznake nego je prikazano na našim internet stranicama, molimo da nam to odmah reklamirate.
1.8 Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje lagera vršimo svakih min. 15 do max. 60 minuta.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na kreagume.com internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu kreagume.com dobavljača. Postoji mogućnost da određeni artikal bude prikazan kao dostupan i da ga je moguće naručiti ali da u stvarnosti zbog nekog razloga (prodan, greška u sistemu) više nije dostupan na skladištu. Takve situacije su izvanredne i rijetke ali moguće.
1.9 U slučaju da naručenog artikla nemamo više na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Kreatvornica j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
1.10 Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe zbog promijene nabavne cijene kod dobavljača ili greške u sustavu, odmah ćemo Vas o tome obavijestiti i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Kreatvornica j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
1.11 Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima ili ako postoji sumnja na zlouporabu.
1.12 Tvrtka Kreatvornica j.d.o.o., distributer je (a ne izdavač ili proizvođač) sadržaja koji pribavljaju treće strane, korisnici i kupci. Tvrtka Kreatvornica j.d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.
1.13 Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Kreatvornica j.d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.
1.14 Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada se ispune svi podaci.
1.15 Sjedište tvrtke Kreatvornica j.d.o.o.je u ZABOKU, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zaboku, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik ili kupac pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zaboku.

2. JAMSTVO PRIVATNOSTI
2.1 Kreatvornica j.d.o.o. obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Svi djelatnici Kreatvornica j.d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka.
2.2 Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
2.3 Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu Kreatvornica j.d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Kreatvornica j.d.o.o.kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima.
2.4 Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.
2.5 Kreatvornica j.d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika internet trgovine kreagume.com neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Slanjem narudžbe ili kontakt obrasca potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da Kreatvornica j.d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu a potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.
2.6 Sve stranice kreagume.com internetske trgovine na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (zaporka, plaćanje putem interneta...) zaštićene su upotrebom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje standardna je tehnologija zaštite podataka koja omogućuje sigurnu razmjenu podataka između korisnikova preglednika i stranica kreagume.com internetske trgovine.
2.7 Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na internetskim stranicama, Kupac i korisnik daje poduzeću Kreatvornica j.d.o.o. pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta, ili bilo koju drugu dozvoljenu svrhu.

3. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA
3.1 Sukladno čl. 10. st. 1., st 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Kreatvornica j.d.o.o.., Špičkovina 183 a Zabok 49210 ili na e-mail kontakt@kreagume.com .
3.2 Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili email za dostavu odgovora, te broj računa.

4. ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA - Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova
4.1 Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju bit će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje .
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
4.2 Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

5. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
5.1 Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima ("Narodne novine", broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

5.2 odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda
5.3 u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke
5.4 ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca
5.5 u cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku
6. JAMSTVO ZA ISPRAVNOST PRODANE STVARI (GARANCIJA)
6.1 u hrvatskom zakonodavstvu regulirano je člancima 423. do 429. Zakona o obveznim odnosima

6.2 odgovornost iz garancije postoji samo u slučajevima kada je za određeni proizvod izdan jamstveni list
6.3 u slučaju kvara, obratite se onome tko je izdao jamstveni list (najčešće se radi o proizvođaču)
6.4 ukoliko uočite kvar na proizvodu pod garancijom, kvar možete prijaviti tijekom trajanja garancije (trajanje garancije jedna je od obveznih stavaka u jamstvenom listu
6.5 trajanje garancije ovisi o onome tko ga izdaje i ne postoji poseban rok unutar trajanja garancije u kojem treba obavijestiti davatelja garancije o kvaru da biste ostvarili pravo na otklanjanje kvara
Opširnije o uvjetima jamstva možete pročitati ovdje
7. POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE
7.1 Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

7.2 Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:
7.2.1 Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te o tome odmah obavijestiti Kreatvornica j.d.o.o.
7.2.2 Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba neodgovarajuća od naručene robe dužan je u roku 14 dana od primitka o tome pismeno obavijestiti Kreatvornica j.d.o.o. putem e-pošte na kontakt@kreagume.com.

7.3 Ukoliko se utvrdi da je uistinu isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, Kreatvornica j.d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku izvršiti zamjenu naručene robe ili povrat novca. U prilogu mora biti kopija računa.
7.4 Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.
7.5 Za povrat robe koja nepravilno funkcionira zbog greške proizvođača važi pravilnik o Jamstvenom roku proizvoda koji možete pročitati ovdje
8. ZAMJENA KRIVO NARUČENE ROBE
8.1 Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

8.2 Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

8.2.1 Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Kreatvornica j.d.o.o. da želi zamjeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na kontakt@kreagume.com
8.2.2 Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Kreatvornica j.d.o.o.Špičkovina 183a Zavok
8.2.3 Kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu.
8.2.4 Kada Kreatvornica j.d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.
8.2.5 Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni neoštećeni i u originalnoj ambalaži.


8.3 Razlika novca i trošak dostave:
8.3.1 Kupac snosi troškove dostave za povrat robe i za primitak nove robe.
8.3.2 Ukoliko nova naručena roba bude skuplja nego roba koja se vraća, tada je kupac dužan uplatiti razliku.
8.3.3 Ukoliko nova naručena roba bude jeftinija od robe koja se vraća, tada će Kreatvornica j.d.o.o. uplatiti razliku viška na žiro-račun od kupca umanjenu za troškove dostave.
9. POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (Pravo na jednostrani raskid ugovora)
9.1 Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

9.2 Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana primitka robe kupljene putem kreagume.com internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).
9.3 Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti ovdje .
9.4 U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.
9.5 Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.
9.6 Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrebljena, neoštećena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave:
9.7 Nakon što roba bude vraćena Kreatvornica j.d.o.o.. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.
9.8 Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
9.9 Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

9.10 Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora
Članak 79. stavak 3.
Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

9.11. Povrat u slučaju kada kupcu ne odgovara DOT proizvodnje gume a guma nije starija od 5 godina.
9.11.1 Povrat novca i trošak dostave: Nakon što roba bude vraćena Kreatvornica j.d.o.o.. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.
9.11.2 Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
9.11.3 Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.Primjer: Ako kupac naruči felge ili gume koje ne odgovaraju za njegovo vozilo prema preporuci proizvođača vozila ili proizvođača proizvoda, a kupac i dalje izričito zahtijeva da mu se naruče felge ili gume prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći klikom na link ovdje

10. DOSTAVA NARUČENE ROBE
10.1 Adresa dostave može biti adresa prebivališta odnosno sjedište tvrtke kupca ili po želji isporuka ovlaštenom lokalnom servisu guma.
10.2 Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac, odnosno naručitelj.
10.3 Kreatvornica j.d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje eventualno to može prouzročiti.
10.4 Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva sve potrebne isprave koje prate Proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list, izjavu o sukladnosti proizvoda, europske oznake za gume prema EU regulativi (EC) No 1222/2009 ), račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati.
10.5 Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja i da je kupac preuzeo sve potrebne isprave koje prate proizvod.

10.6 Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.


Cjelovite informacije vezane uz uvjete i troškove dostave možete pronaći klikom na link ovdje .

11. CIJENE
11.1 Sve cijene su izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV.
11.2 Cijene sa oznakom Kartice su maloprodajne cijene i važe za plaćanje svim vrstama kartica.
11.3 Cijene sa oznakom Gotovina su maloprodajne cijene za plaćanje novčanicama i za transakcijsko plaćanje virmanom ili uplatnicom.
11.4 Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.
11.5 Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor.
Takve situacije su izvanredne i za njih se Kreatvornica j.d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.
11.6 Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.
11.7 Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, sniženje, dnevnu ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode...
11.8 Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.
11.9 Postoji mogućnost da npr. trenutačno bude jedna cijena a nakon par minuta bude sasvim druga cijena. Razlog tome je što se lager lista i cjenik stalno ažuriraju a robu nabavljamo od više različitih dobavljača po različitm nabavnim cijenama na koje ne možemo utjecati. Uvijek nastojimo nabaviti i ponuditi Vam gume po najnižoj mogućoj cijeni. Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Kreatvornica j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

12. DOSTUPNOST

12.1 Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje lagera vršimo svakih min. 15 do max. 60 minuta.
12.2 Kreatvornica j.d.o.o. nema svoje skladište već prodaje svu robu sa skladišta svojih dobavljača. Robu dostavljamo sa različitih adresa skladišta od dobavljača u Hrvatskoj i sa različitih adresa skladišta od dobavljača u EU.
12.3 Uz svaki artikal naveden je predviđeni rok isporuke. Isporuka sa skladišta iz Hrvatske je uglavnom 1 do 5 radna dana, a sa skladišta iz EU od 5 do 15 radnih dana. Konačni rok isporuke ovisi vremenskim uvjetima i tehničkim mogućnostima dostavne službe.
12.4 U slučaju prekoračenja roka isporuke od strane dobavljača obavijestit ćemo Vas putem e-pošte, sms poruke ili pozivom na kontakt telefon. U slučaju prekoračenja roka isporuke od strane dostavnih službi ne obaviještavamo kupce te ne odgovaramo za eventualna kašnjenja.
12.5 Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na kreagume.com internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda trenutno ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu kreagume.com dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.
12.6 U pojedinačnim slučajevima moguće je da Kreatvornica j.d.o.o. neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti premda je u trenutku narudžbe pisalo da je dostupan. Razlog možete biti da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani ili da je došlo do tehničke greške u bazi podataka internet trgovine kreagume.com ili kod dobavljača.
12.7 U slučaju da naručite količinu artikala na kojem je naznačeno količina manja od količine koju ste vi naručili (dostupno 2kom vi ste naručili 4kom) vaša narudžba će se automatski stornirati i otkazati.
12.8 U slučaju da naručeni artikal / proizvod ne možemo isporučiti kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Kreatvornica j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

13. UVJETI PLAĆANJA
13.1 Naručene proizvode i dostavu, kupac će platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom ispunjavanja obrasca narudžbe.
13.2 Kreatvornica j.d.o.o. kupcima omogućava plaćanje karticama jednokratno i na rate, transakcijsko plaćanje virmanom ili uplatnicom putem internet bankarstva te plaćanje u gotovini pouzećem prilikom preuzimanja.
13.3 Prilikom plaćanja karticama za autorizaciju koristimo CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kaih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg internet preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.
13.4 Ako se dogodi da zbog nekog razloga nismo u mogućnosti isporučiti naručenu robu ili je došlo do greške u prikazu cijene odmah ćemo stornirati narudžbu te kontaktirati kupca i napraviti povrat novca u punom iznosu kupcu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Kreatvornica j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
13.5 Za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo

Cjelovite informacije vezane uz uvjete i načine plaćanja možete pronaći klikom na link ovdje .

14. PRAVO INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA
14.1 Internet domena www.kreagume.com je registrirana domena tvrtke Kreatvornica j.d.o.o.
14.2 U skladu s našim pravilima o privatnosti i intelektualnom vlasništvu, sav sadržaj i materijal objavljen na stranicama www.kreagume.com u potpunosti je i isključivo vlasništvo tvrtke Kreatvornica j.d.o.o..
14.3 Upotreba sadržaja ove internetske stranice/domene bez izričitog pristanka tvrtke Kreatvornica j.d.o.o. nije u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu intelektualnog vlasništva.
14.4 KREAGUME ® je registrirani žig tvrtke Kreatvornica j.d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.

15. UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU
15.1 Ugovor sklopljen na daljinu je ugovor sklopljen između tvrtke Kreatvornica j.d.o.o. i kupca.
15.2 Potvrda narudžbe ne znači sklopljen ugovor na daljinu između kupca i tvrtke Kreatvornica j.d.o.o.
15.3 Ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu između kupca i tvrtke Kreatvornica j.d.o.o. sklapa se sa izdavanjem računa.
15.4 Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen sklopljen na daljinu u roku od 14 dana ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

16. ALU FELGE WSP Italy "NOT OEM"
16.1 WSP Italy felge nisu originalna oprema vozila "NOT OEM" («not original equipment manufacturing»)
WSP Italy felge su kompatibilni zamijenski dijelovi, proizvedeni od nezavisnog proizvođača zamijenskih auto dijelova. Acacio srl nije nositelj dizajna ili modela koje predstavljaju felge. WSP Italy felge repliciraju dizajn i modele od proizvođača automobila i identični su OEM naplatcima po izgledu, obliku i dimenzijama. WSP Italy felge mogu se koristiti isključivo za zamjenu, opseg popravaka jedne ili više felgi ugrađenih na automobil i za vraćanje originalnog izgleda automobila jednom kad se plasira na tržište, u skladu s čl. 110 Reg. Ce n. 6/2002 kao i u skladu s presudom ECJ od 20. prosinca 2017. u spojenim predmetima C-397/16 I C-435/16. Stoga WSP Italy felge se ne smiju koristiti za svrhe koje nisu gore navedene.
16.2 WSP Italy aluminijske felge odobrene su u skladu s UN/ECE n. 124 normom i moraju se ugraditi u skladu s homologacijom vozila. Svaka felga se mora ugraditi isključivo na tip vozila za koji su pripadajuće originalne felge očekivane od strane proizvođača automobile.
16.3 Svaka aluminijska felga je povezana sa brojem koji identificira originalnu felgu od proizvođača automobila, čija imena (Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Jeep, Citroen, Dacia, Daihatsu, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Škoda, Smart, Seat, Subaru, Ssangyong, Suzuki, Tata, Tesla, Toyota, Volvo, Volskwagen), samo predstavljaju odredište rezervnih dijelova vozila na koje felge trebaju biti ugrađene. Oznaka broja dopušta povezivanje felge/vozilo koji su spojeni s odgovarajućim homogolacijskim brojem vozila i tehničkim specifikacijama u skladu s Annex 1, točka 6.6.2 direktive 2007/46/CE – u skladu s Regl. UN/ECE n° 124 i odgovarajućom opremom WSP Italy felgi u usporedbi s OEM felgama, ugrađenim na vozila prilikom prvog plasiranja na tržište.
16.4 WSP Italy aluminijske felge imaju sljedeće oznake: WSP Italy – kompatibilne rezervne felge, ne OEM, mogućnost praćenja, kao i serijski broj i UN/ECE homologacijski broj na ofsetu, uz stražnji ventil.

17. DOT Gume ili starost
17.1 Prema zakonima EU guma koja je stara do 5 godina od datuma proizvodnje, a ispravno je skladištena, smatra se novom gumom.  
17.2Vremenski rok garancije za nove gume počinje njihovom kupnjom.


Originalna engleska verzija uvjeta:
16.1 The WSP Italy wheels are not OEM rims.
They are NOT OEM (“not original equipment manufacturing”) compatible replacement parts, produced by an independent manufacturer of replacement parts for cars. Acacia srl is not holder of the design nor model that the wheels incorporate. The WSP Italy wheels replicate designs and models of car manufacturers and are identical to OEM wheels in appearance, shape and dimensions. The WSP Italy wheels can be used solely to substitute, for repair scope, one or more wheels incorporated in the car complex product and to restore the original appearance of the vehicle when placed on the market, in observance of art. 110 Reg. CE n. 6/2002 as well as in conformity with the judgement issued by ECJ on 20th Dec 2017 in the joined cases C-397/16 and C-435/16. It is thus not allowed any use of WSP Italy wheels for purposes not compliant with the above said scopes.
16.2 WSP Italy alloy wheels are homologated in accordance with Regulation UN/ECE n. 124 and they have to be installed as expected on the homologation of the vehicle. Each wheel has to be installed solely on the vehicle type with the correspondent original wheel as expected by car manufacturers.
16.3 Each WSP Italy alloy wheel is associated to a Part Number that identifies the original wheel as expected by car manufacturers, whose name (Alfa Romeo, Audi, Bmw, Chevrolet, Jeep, Citroen, Dacia, Daihatsu, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Skoda, Smart, Seat, Subaru, Ssangyong, Suzuki, Tata, Tesla, Toyota, Volvo, Volkswagen) only indicates the destination of the spare parts to the vehicle on which the wheel has to be installed. The indication of the Part Number grants the association wheel/vehicle – that has implemented matching the homologation number of the vehicle and the technical specifications as expected by the Annex 1, point 6.6.1 of the directive 2007/46/CE – in conformity with Regl. UN/ECE n° 124 and the right fitment of WSP Italy wheel in comparison with OEM wheel, installed on the vehicle when first placed on the market.
16.4 WSP Italy alloy wheels have the following indications placed under the spoke: WSP Italy – spare wheels compatible, not OEM, traceable, as well as the serial number and the UN/ECE homologation number on the offset, next to the back-valve.OPĆE ODREDBE
Tvrtka Kreatvornica j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Kreatvornica j.d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.
Tvrtka Kreatvornica j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje gore navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje korisnike i kupce da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Kreatvornica j.d.o.o.