+385 99 508 58 79


1 EUR = 7,53450 HRK   |   info@kreagume.com
 
KreaGume - Najveći izbor guma
0

TPMS senzorim ventil

TPMS senzorim ventil

Prema ECE propisima EU-R 64 sva nanovo homologirana vozila moraju biti opremljena TPMS senzorima od 1. studenoga 2012. Od 1. studenog 2014. godine sva nova vozila moraju imati TPMS. Ako ste kupili novi automobil u 2015 godini sigurno imate (TPMS) nadzor tlaka u gumama.

Što je TPMS?
Nadzora tlaka u gumama (TPMS) su sustavi ugrađeni u vozila za nadzor tlaka u gumama. Postoji razlika između izravnih i neizravnih sustava. Ako dođe do gubitka tlaka u jednoj ili više guma, vozač će biti obavješten o toj promjeni izravno o na kontrolnoj tabli ili zaslonu. TPMS ispunjava tri glavne funkcije:

Sigurnost na cesti
Manja potrošnja goriva zbog stalne vožnje s ispravnim tlakom u gumama
Nepravilno trošenje gume zbog neispravnog tlaka
Koje pravne zahtjeve mora ispunjavati TPSM?
U osnovi, u skladu s propisima EU, TPMS mora biti instaliran od strane proizvođača vozila u tvornici. Međutim, propis EU ne navodi koji senzori u gumama sustav mora biti instaliran. Dakle, OEM i aftermarket sustavi su dopušteni,pod uvjetom, da ispunjava zahtjeve i uvjete ECE -R 64.

Koji je ispravan tlak zraka u gumama?
Ispravan tlak zraka za vaše gume je zapisan u priručniku vozila. Ako ne možete pronaći priručnik, potražite naljepnicu na unutrašnjoj strani vozačevih vrata ili poklopcu rezervara.