+385 99 6687 718 | +385 92 3757 801   |   info@kreagume.com
 
KreaGume - Najveći izbor guma
0

Europska oznaka za gume

Europska oznaka za gume

EUROPSKA OZNAKA ZA GUME
Prema EU regulativi (EC) No 1222/2009 od 01. Studenog 2012., sve putničke gume koje se prodaju unutar Europske unije trebaju imati službenu EU oznaku za gume.
Ova oznaka sadrži 3 informacije: potrošnja goriva, držanje na mokroj cesti, i vanjska buka. Više info o EU oznakama za gume možete saznati na službeni stranicama europske komisije klikom na link ovdje


Prema EU regulativi (EC) No 1222/2009 od 01. Studenog 2012., sve putničke gume koje se prodaju unutar Europske unije trebaju imati službenu EU oznaku za gume.
Ova oznaka sadrži 3 informacije: potrošnja goriva, držanje na mokroj cesti, i vanjska buka.
Više info o EU oznakama za gume možete saznati na službeni stranicama europske komisije klikom na link ovdje

Potrošnja goriva
label potrosnja goriva
A (najmanja potrošnja) do G (najveća potrošnja)
Otpor kotrljanja gume je jedan od faktora koji može utjecati na ekonomičnost potrošnje goriva. Što je manji otpor kotrljanja, manje je goriva potrebno za pokretanje Vašeg vozila, te se stvara manja emisija ugljika. Razlika u potrošnji goriva između ocjene A i G može biti i do 7,5%*. Za prosječno osobno vozilo, to je oko 0,65 l / 100 km.

prikaz potrosnje
Držanje na mokroj cesti
label kocenje
A (najkraći zaustavni put) do G (najduži zaustavni put)
Put kočenja do 18 m dulje (puno kočenje pri 80 km/h)
Zaustavni put je važan element učinka Vaše gume na mokrome i ključan je za Vašu sigurnost. Razlika u zaustavnom putu između ocjene A i G može biti i do 30%. Za osobni automobil koji vozi brzinom od 80 km/h to znači do 18 m razlike u slučaju punog kočenja u uvjetima mokre ceste.

prikaz kocenja
Nivo buke
label nivo buke
1 (najtiše) 2(srednje) 3 (najglasnije)
Vanjska buka gume mjeri se u decibelima (dB) i u usporedbi s novim europskim razinama vanjske buke koje će se uvesti do 2016.

prikaz nivo buke
1 crni zvučni val
već 3 dB ispod budućeg europskog ograničenja


2 crna zvučna vala
već zadovoljava buduće europsko ograničenje


3 crna zvučna vala
zadovoljava trenutno europsko ograničenje

NAPOMENA:
Informacije o označavanju guma na našim stranicama dobivene su izravno od strane proizvođača guma koje se odnose na te proizvode guma. Mi poduzimamo maksimalne napore kako bi se osiguralo da su ove informacije točne, ali ne preuzimamo odgovornost za netočne informacije dobivene od strane proizvođača. Ukoliko se dogodi da Vam pošaljemo gume koje imaju drugačije oznake nego je prikazano na našim web stranicama, molimo da nam to odmah reklamirate.