+385 99 508 58 79


1 EUR = 7,53450 HRK   |   info@kreagume.com
 
KreaGume - Najveći izbor guma
0

Kolačići

Kolačići

DEFINICIJA KOLAČIĆA
HTTP kolačić ili kolačić poseban je tekst, često kodiran, koje odašilje poslužitelj web navigatoru i koji navigator zatim šalje nazad (nepromijenjen) svaki put kada navigator pristupa poslužitelju. Kolačići se upotrebljavaju za autentifikaciju i praćenje ponašanja korisnika. Tipične su primjene memoriranje omiljenih postavki korisnika i primjena sustava «košarice za kupnju». Detalje potražite na stranici https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Pohrana, pristup i obrada podataka – uloga kolačića
Cilj pohrane i obrade ovih vrsta informacija jest omogućiti brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju vaših odabira, opcija i omiljenih postavki te optimizirati upotrebu web-stranice. Preglednik memorira kolačiće, a oni sadrže informacije kao što su naziv poslužitelja koji je poslao kolačić, vrijeme koliko će kolačić ostati pohranjen, vrijednost – obično jedinstveni broj koji se generira nasumično.

Kolačići neophodni za funkcioniranje stranice su obvezni te mogu sadržavati podatke o košarici tj. proizvodima koje posjetitelj kupuje. "Statistički" kolačići prikupljaju informacije o tome kako upotrebljavate web-stranicu na primjer: koje stranice posjećujete i sve greške na koje nailazite. Ti su kolačići potpuno anonimni i upotrebljavaju se isključivo kako bi nam pomogli da poboljšamo svoju web-stranicu i bolje razumijemo što zanima naše korisnike i posjetitelje.

Prilikom posjeta stranice www.kreagume.hr, posjetitelj klikom na "ne slažem se" odbija mogućnost prikupljanja statističkih kolačića. Unatoč odbijanju statističkih kolačića, posjetitelj nema mogućnost odbiti kolačiće neophodne za funkcioniranje stranice jer bez njih nije moguće navigirati po stranici. Klikom na "slažem se", prikupljati će se neophodni i statistički kolačići.

NEOPHODNI KOLAČIĆI
Na našim internetskim stranicama u kolačiće i local storage spremamo podatke o proizvodima koji su uneseni u košarici te ostala moguća polja koja kupac ispunjava prilikom narudžbe kako bi se uspješno provela narudžbe.

Također koristimo Tawk.to servis za chat koji sprema svoje kolačiće. KUPI GUME nema utjecaj na spremanje tih kolačića te ih ujedno ne može ni onemogućiti. Tawk.to servis podatke koje dobije iz kolačića ne koristi za oglašavanje niti za daljnju obradu, već isključivo za pružanje i održavanje usluge. Detaljnije informacije o njihovoj zaštiti podataka možete pročitati na sljedećem linku.

UPOTREBA STATISTIČKIH KOLAČIĆA
Na našim internetskim stranicama koristimo usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking i Google Remarketing. Google Conversion Tracking je analitička usluga koju pruža Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“), a čija je svrha mjerenje uspjeha naših reklamnih mjera koje su aktivirane u Googleu (AdWords). Google pritom na Vašem računalu pohranjuje kolačić ako ste na našu internetsku stranicu dospjeli putem Google oglasa. Takvi kolačići prestaju vrijediti nakon 30 dana i ne služe za osobnu identifikaciju.

S pomoću usluge Google Conversion Tracking mi i Google možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Google oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Google Conversion Tracking služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših AdWords kampanji. Međutim, ne prikupljamo, niti primamo informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika.

Na našim internetskim stranicama dodatno koristimo i Google AdSense, Googleovu uslugu za internetsko oglašavanje kojom se postavljaju reklame (tekstualni oglasi, oglasne trake itd.). Pritom Vaš preglednik u određenim okolnostima pohranjuje kolačić koji je poslao Google ili treća strana. Google ili treće osobe mogu pohraniti, prikupljati i vrednovati informacije pohranjene u kolačiću. Nadalje Google Adsense za prikupljanje informacija koristi male nevidljive grafike, takozvane Web Beacons koji služe za pohranjivanje, prikupljanje i vrednovanje jednostavnih radnji poput prometa posjetitelja na internetskoj stranici. Informacije o Vašem korištenju internetske stranice dobivene s pomoću kolačića i/ili grafika šalju se Googleovom poslužitelju te se tamo pohranjuju. Google koristi takve informacije za vrednovanje ponašanja pri korištenju povezanom s AdSense oglasima. Google će navedene informacije proslijediti trećim stranama, ukoliko je to zakonski propisano ili ukoliko predmetna treća strana radi po nalogu Googlea. Google ne povezuje Vašu IP adresu s drugim podacima koje je pohranio.

Na našim internetskim stranicama također koristimo Google Remarketing tehnologije. Pomoću ovih tehnologija moguće je ciljanim reklamama na drugim stranicama Googleove partnerske mreže ponovno privući korisnike koji su ranije posjetili našu internetsku stranicu. Google Remarketing tehnologije također koriste kolačiće.

Ako ne želite primati prilagođene oglase, možete u Google postavkama isključiti korištenje kolačića u tu svrhu na način da učitate tu stranicu i zatim uključite funkciju „Isključi prilagođene oglase na Googleu “ i /ili „Isključi Google prilagođene oglase na webu“. Ako ne želite koristiti usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking ili Google Remarketing, možete odbiti pohranjivanje potrebnog kolačića tako da npr. prilikom odabira postavki preglednika u potpunosti isključite automatsko pohranjivanje kolačića. Kolačiće za Googleove usluge oglašavanja također možete isključiti na način da u pregledniku odaberete mogućnost blokiranja kolačića s domene „googleadservices.com“. Dodatne informacije kao i informacije o isključivanju Googleovih usluga oglašavanja za mobilne uređaje pronaći ćete ovdje.

Na našim internetskim stranicama ujedno koristimo i usluge Facebook Conversion Pixel i Facebook Remarketing. Pomoću usluge Facebook Conversion Pixels mi i Facebook možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Facebook oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Facebook Conversion Pixel služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših Facebook oglasa. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo nikakve informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika. S pomoću Facebook Remarketing tehnologije moguće je ciljanim oglasima na Facebook internetskim stranicama ponovo privući korisnike koji su već ranije posjetili našu internetsku stranicu. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo informacije o tome, kojim se Facebook korisnicima doista prikazuju ciljani oglasi. Ovdje također nismo u mogućnosti identificirati pojedinačne korisnike. Dodatne informacije o svrsi i obujmu prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka od strane Facebooka, kao i mogućnostima odabira postavki u svrhu zaštite Vaše privatnosti na Facebooku pronaći ćete u Facebook smjernici o podacima.Smrtovnice
Osmrtnice